KARABÜK

Bölge Müdürü Bayraktar Yenice’yi Çileden Çıkardı

Zonguldak Orman Bölge Müdürü’nün uygulamaları, Yenicelileri çileden çıkarınca tepki eylemine dönüştü.

Abone Ol

Zonguldak Orman Bölge Müdürü’nün uygulamaları, Yenicelileri çileden çıkararak tepki eylemine dönüştü.

Yenice’de orman envali paydaşları, bölge müdürlüğünün uygulamalarından bir süredir yakınarak sorunlarını yetkililere ve siyaset kurumuna iletmeye çalışıyorlardı. Ancak sorunlarının çözümü noktasında bir gelişme olmayınca, sonunda adeta çileden çıktılar. Traktör ve kamyonları ile ilçe merkezinde kornalı eylem yaparak seslerini duyurdular.

ORMANDA ÜRÜNLER ÇÜRÜYOR

İddialara göre, tek depoya indirilmeleri nedeniyle ve zamanında ormandan taşınamayan kesilmiş orman envali çürümeye başladı.

BAZI ÜRÜNLER ORMANDA SATILMAK İSTENDİ

Yine iddialara göre, "kağıtlık" diye adlandırılan ince orman envalleri ormanda yerinde satılmak istendi. Bunun üzerine bölgedeki taşımacılığı yapan yüzlerce kamyon sürücüsü duruma tepki gösterdi.

KOŞTURA KOŞTURA GELDİ

Aylardır taleplere ve şikayetlere kulak tıkayan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktar, sonunda Yenice’ye geldi. Akşam saatlerinde orman kooperatif yetkilileri ile toplantı yaparak sorunları ve talepleri dinledi.

ZAMAN İSTEDİ

Eylül ayı ve yağmurların başlaması ile birlikte taşımacılığın zorlaşması göz önünde bulundurulmasına rağmen, çözüm için 15-20 gün süre istedi.

YANLIŞ İHBARDA BULUNMUŞTU

Öte yandan, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktar kısa bir süre önce kaçak orman ürünü ihbarında bulunmuştu. AK Partili Belediye Meclis Başkan Vekili ve bölgenin bilinen iş insanlarından birinin işyeri ile ilgili yaptığı ihbar asılsız çıkmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Araştırma yapılmadan, siyasi ve iş insanı kimliği taşıyan bir şirket ve kişi hakkında yapılan asılsız ihbar sonrası, siyasi ve ticari itibar suikasti gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Ayrıca aynı suç duyurusunu, nakliyecinin de yaptığı öğrenildi.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }