KARABÜK

AK Parti'den Başkan Elif Köse'nin Paylaşımına Yanıt

Yasin Aydın, Başkan Elif Köse’nin, KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı'nın yerine yapılan atamayla ilgili paylaşımına yanıt verdi.

Abone Ol

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı'nın istifası ve yerine yeni bir atama yapılmasıyla ilgili sosyal medya paylaşımına yanıt verdi.

Yasin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Köse’nin paylaşımının aceleyle ve çalakalem yazıldığının belli olduğunu belirterek, paylaşımda fakültenin adının bile yanlış yazılmasının Safranbolu ile ilgisini sorgulattığını söyledi.

Aydın, mevcut Dekan Prof. Dr. Anıl Ertok’un istifa ettiğini, yerine ise aynı üniversitenin Endüstriyel Tasarım Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Suat Altun’un geçici olarak atandığını belirtti. Bu durumun Karabük Üniversitesi tarafından YÖK’e bildirildiğini ve YÖK’ün kararında da açıkça görüldüğünü ifade etti.

Kadın düşmanlığı veya kadın ayrımcılığı gibi iddiaların kesinlikle doğru olmadığını belirten Aydın, olayın başka mecralara çekilmesinin ve özerk bir üniversitenin yönetici kadrolarını belirlemesine müdahale edilmesinin bir ilçe belediye başkanına yakışmadığını söyledi. "Kınama" gibi ağır bir kelimenin kullanılmasının ise son derece uygunsuz olduğunu vurguladı.

Aydın, Safranbolu Belediyesi’ndeki birim amirlerinin değişikliğinin nasıl belediye başkanının tasarrufu ise, Karabük Üniversitesi’ndeki görev değişikliğinin de üniversitenin rektörü ve yönetiminin tasarrufu olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu olayda bir görevden alma değil, istifa eden bir dekanın yerine yeni bir dekanın atanmasının söz konusu olduğunu belirtti.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }