Zonguldak Merkezde ön seçim sandıkları açılarak oylar sayıldı. Partililer ve Zonguldaklılar, Belediye Sineması'nda kurulan sandıklarda oy kullanmak için bütün gün uzun kuyruklar oluşturdular.
Zonguldak Merkez'de Cumhurbaşkanlığı için yapılan ön seçimde oy kullananların sayısı belli oldu.
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Merkez ilçede ve il genelinde sandıklardan rekor sayının çıktığını açıkladı.
Adalet için sandıklara gelen vatandaşlar aynı zamanda CHP'ye de üye oldular. Yoğun talebin olduğu oy kullanma süreci akşam 19.00 'a kadar uzatılmasının ardından sona erdi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını belirlediği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tek aday olduğu ön seçimde; dayanışma sandıklarından üyelerin kullandığı sandıklardan 2-4 arası katı oylar çıktı.
CHP İl Başkanı Devrim Dural'ın seçim sonucu ile ilgili yaptığı açıklamada; ''Değerli Zonguldaklılar,
Bugün örgüt denetiminde gerçekleştirmiş olduğumuz Cumhurbaşkanlığı aday belirleme ön seçimine katılarak demokrasi şölenine katkı sunan, destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bugün sandıklarımızda Ekrem Başkanımıza toplamda ilimizde 52103 oy kullanıldı ve üyelerimiz arasında yüzde 82 lik bir katılımla tarih yazıldı.
Gün birlik olma günü ve bunu bugünkü seçimle bir kez daha gösterdik. Bugün Ekrem başkana destek vermek demek millet iradesinin kazanması demektir. Milli irade sandıkta tecelli etmiştir. Yılmak yok mücadeleye devam." dedi.