KARABÜK

Vergili’den Vekillere "Üslup Yanlış" Uyarısı

Rafet Vergili, Kardemir'e işçi alımında milletvekillerinin açıklamalarını eleştirerek, tüm işçilerin peyderpey alınmasının daha uygun olacağını söyledi.

Abone Ol

AK Parti Karabük Milletvekilleri tarafından geçtiğimiz günlerde Kardemir’e işçi alımı ile ilgili art arda açıklamalar yapılmıştı. Yapılan açıklamalarda Kardemir’in sadece 100 kişi değil mülakatı kazanan tüm işçilerin işe alınması gerektiği ısrarla vurgulanmıştı.

Kardemir henüz kalan işçilerin alımı ile ilgili net bir açıklama yapmazken, tartışmalara iş insanı Rafet Vergili’de dahil oldu.

Önceki dönem Karabük Belediye Başkanı ve yöremiz iş insanı Rafet Vergili, Derin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sait Alıcı’ya yaptığı açıklamada tartışmalar ile ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Vergili yaptığı açıklamada: “Kardemir’e işçi alımı ile ilgili Karabük Milletvekillerinin yaptığı açıklamalar hiç te şık olmadı. Ortamı bu kadar gerginleştirmenin hiç manası yoktu. Milletvekili olarak elbette yöre işsizlerinin derdine çare bulmaya çalışacaklar. Mülakatı kazanmış insanların taleplerini dile getirmeye çalışacaklar. Bu çabaları gayet normaldir. Ancak keşke mülakatı kazanan tüm işçileri işe alın emrivakisi yapılmasaydı. Bunun yerine Kardemir bundan sonra yeni işe alım ilanı açmasın. İşçi ihtiyacı oldukça mülakatı yapılan işçileri peyderpey işe alsın. Bu kişilerin tamamı işe alınana kadar yeni bir işçi alım ilanı olmasın. Bu şekilde açıklama yapılsa idi çok daha şık olurdu.” dedi.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }