KARABÜK

Vergili, "Yaşananlar Sel Felaketi Değil, Beceriksizliktir"

Karabük'ün geçmiş belediye başkanı Rafet Vergili, son günlerde yaşanan sel baskınlarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Karabük'ün geçmiş belediye başkanı Rafet Vergili, son günlerde yaşanan sel baskınlarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Vergili, iki gündür kısa süreli yağışların ardından Karabük'te ortaya çıkan sel görüntülerinin, doğal afet değil, mevcut belediye yönetiminin beceriksizliği olduğunu vurguladı.

Vergili, belediye başkanlığı döneminde Karabük genelinde kapsamlı bir yağmur suyu drenaj hattı projesi gerçekleştirdiklerini ve bu projenin Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir detayda olduğunu belirtti. Ancak bu altyapının düzenli bakım ve temizlik gerektirdiğini ifade eden Vergili, yaşanan su baskınlarının sebebinin drenaj sisteminin temizlenmemesi ya da giderlerin bilinçli olarak kapatılması olduğunu öne sürdü.

Mevcut yönetimi eleştiren Vergili, "Göreve geldikleri günden itibaren, benim dönemimde yapılan yüzlerce eseri eleştirmek yerine, bu eserleri temiz ve bakımlı tutmaları gerekiyordu. Eğer yapılanları muhafaza edip, doğru kararlarla yönetselerdi, bu onlara 5 yıl yeterdi" dedi. Özellikle İstasyon Caddesi ve Yeşil Mahalle bölgelerinde su baskını yaşanmadığını belirten Vergili, bu bölgelerdeki drenaj hatlarının işlevini yerine getirdiğini söyledi.

Vergili, yeni projelerde yağmur suyu drenaj sistemlerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, Kardemir kavşağı projesinin hatalı olduğunu ve bu bölgede her yağmur yağdığında sorunların devam edeceğini sözlerine ekledi.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }