Valilikten "Cezayirli" Açıklaması
Karabük Valiliği, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin Karabük'e getirilen Cezayirli vatandaş ilişkin sözlerine yönelik açıklama yaptı.
Açıklamada ise;
“Her ne sebeple olursa olsun aralarında yaşlılar, çocuklar ve kadınların da olduğu bu insanların ülkemiz topraklarında yaşadığı mağduriyeti çözmek adına yapılan bu izolasyon çalışmasının hizmetinde bulunmaktan onur duyduğumuz Karabük ilimize bir haksızlık o k gösterilmesi ve konunun farklı boyut taşınmaya çalışılması üzüntüyle karşılanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, koronavirüsle ilgili tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de salgının yayılmasını önlemek var olan durumdan vatandaşların korunmasını sağlamak amacıyla bir dizi sıkı tedbirler alındığı belirtildi.
Bu süreçte ülkelerin sınır kapılarını kapatması nedeniyle birçok ülke vatandaşının ülkelerine dönemediği ve mağdur bir şekilde kaldığı belirtilen açıklamada,
"Başta umreden dönen vatandaşlarımız ile dünyanın değişik bölgelerinden gelen vatandaşlarımız ile hava sahalarının kapatılması yüzünden ülkemizde kalan yerli ve yabancı uyruklu vatandaşlar 52 ildeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurt yerleştirilmiş ve 25 binin üzerinde insan bu yurtlarda gözlem altına alınmıştır. 14 günlük gözlem süresini tamamlayıp evlerine gönderilen vatandaşları da dahil ettiğimizde bu sayı katlanmaktadır. Bu kapsamda, İstanbul Havalimanı'nda diğer ülkelerden gelerek transit yolcu o k Cezayir’e gidecek Cezayirli vatandaşlar ile ülkemizden Cezayir’e gidecek bin 725 Cezayirli vatandaş, Cezayir’in 19 Mart 2020 tarihinde hava sahasını kapatması üzerine İstanbul Havalimanı'nda mahsur kalmıştır. Devletimizin bu vatandaşları ülkelerine göndermek için yoğun bir diplomasi süreci yürütmüştür" denildi.
Yorumlar