Safranbolu Perşembe pazarında, bazı satıcıların üretmedikleri halde kendi köylü ürünüymüş gibi satış yaptıkları iddia ediliyor.

Son yıllarda gıdalar ile ilgili ilaçlı, sağlığa zararlı vb. iddialar karşısında vatandaşlar organik ve köylü ürünlerine yönleniyor. Özellikle semt pazarlarının bir bölümünde yer alan köylü pazarı, biraz daha pahalı olmasına rağmen oldukça ilgi görüyor.

Hemen hemen Karabük geneli her semt pazarında olduğu gibi Safranbolu Perşembe pazarında da belediye tarafından tahsis edilen köylü üreticilerin kendi ürünlerini sattıkları bir bölüm bulunuyor. Ancak son günlerde ortaya atılan bazı iddialar insana "Vay uyanıklar" dedirtiyor.

Perşembe pazarında gerçekten kendi ürettikleri ürünleri satan bazı üreticiler, “Köylü pazarında tezgah açan birçok kişi aslında üretici değil. Ne bahçesi ne bağı var, ne de üretim ile uğraşıyor. Diğer üreticilerden aldıklarını satıyorlar. Hatta bazıları halden ya da pazarın diğer tarafındaki satıcılardan aldıkları birçok sebze ve meyveyi köylü ürünüymüş, kendi üretimleriymiş gibi satıyorlar.” şeklinde iddialarını dile getiriyorlar.

Öte yandan gözler Safranbolu Belediyesi’ne çevrilirken, iyi niyetle köylü üreticilere tahsis edilen köylü yerlerinde gerçek üretici olmayan ya da köylü üretimi olmayan ürünlerin tespit edilmesi ve vatandaşların mağdur edilmesinin engellenmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi