AK Parti Karabük Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Cem Şahin, KARDEMİR'in 100 yeni işçi alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, mülakat aşamasına gelen 320 adayın tamamının işe alınmasını talep etti.

KARDEMİR'in Karabük ekonomisine katkı sağladığını ve birçok ailenin geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Şahin, fabrikanın yıllık üretim kapasitesini artırma ve savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltma gibi hedefleri olduğunu ifade etti. Ayrıca, KARDEMİR’in 5 yıl içinde 1,5 milyar dolarlık yatırım planladığını belirtti.

"İşçi Açığı Verimliliği Düşürüyor"

Şahin, KARDEMİR’in mevcut işçi açığının fabrikanın işleyişini olumsuz etkilediğini, fazla mesai nedeniyle çalışanların yıprandığını ve bunun iş güvenliği açısından risk oluşturduğunu dile getirdi. 350 kişinin bu yıl emekli olduğunu, yıl sonuna kadar ise 200’den fazla kişinin daha emekli olmasının beklendiğini belirten Şahin, şehirdeki genç nüfusun iş gücü piyasasına dahil edilmesinin önemini vurguladı.

"100 İşçi Yeterli Değil, 320 Adayın Tamamı İstihdam Edilmeli"

Şahin, KARDEMİR’in 100 işçi alımını takdirle karşıladıklarını, ancak fabrikanın mevcut durumunu göz önünde bulundurarak bu sayının artırılması gerektiğini belirtti. Mülakatlara katılan 320 adayın, herhangi bir sağlık veya hukuki engelleri olmadığı takdirde işe alınmasının, hem iş gücü açığını kapatacağını hem de fabrikanın uzun vadeli verimliliğini artıracağını söyledi.

KARDEMİR’e İşçi Alım Sürecini Gözden Geçirme Çağrısı

Cem Şahin, KARDEMİR yönetiminden işe alım sürecini gözden geçirerek tüm mülakat adaylarını kapsayacak şekilde genişletmesini beklediklerini ifade etti. Şahin, bu adımın hem KARDEMİR’in verimliliğini artıracağını hem de Karabük halkına istihdam sağlayarak ekonomiye olumlu katkıda bulunacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi