"Bilim insanlarının önerileri dikkate alınmalı ve acilen 4 haftalık tam bir kapanmaya gidilmelidir."
Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemelidir. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler başta olmak üzere, salgın koşullarında sınav yapma ısrarı dezavantajlı gruplar açısından çeşitli eşitsizlikler ve mağduriyetler yaratacaktır."Salgın halen devam ederken öğretmenlerin ve öğrencilerin okul yüz yüze sınavlar için çağrılması yeni sağlık sorunları yaratacaktır."
Önceliğimiz salgın koşullarında sınav yapmak değil öğrencilerin salgınla baş etmesine katkı sunmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve geleceğe dair umutlarının sönmesini engellemek olmalıdır. Öğrencilerin kendi okullarında değil de ikamet ettikleri yerleşim yerlerinde bulunan bir okulda sınava girmeleri çeşitli sorunlar yaratacaktır. Okullar arasındaki farklar ve zümrelerin öğretim programları üzerinde kullandıkları inisiyatif dikkate alındığında, bu kararın çeşitli mağduriyetler oluşturacağı açıktır."Sınav yapma ısrarından vazgeçmek gerekecektir."
Resmi Gazetede 18 Aralık 2020 Cuma günü Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğinde yapılan değişiklik yayınlandı. Bu değişiklikle "Etkililik, güvenlilik ve kalite ile ilgili kapsamlı verilerin henüz sağlanamadığı aşılar için bu veriler sağlanıncaya kadar Kurum tarafından acil kullanım onayı (AKO) verilebilir.” İbaresi yönetmeliğe eklendi. Öğretmenlerin de aşılanacak öncelikli gruplar arasında olduğu dikkate alındığında burada bir açıklamaya ihtiyaç olduğu açıktır."Aşıların tam ve geçerli denetimlerden sonra kullanılması gerekmektedir."
MEB ve Sağlık Bakanlığının önünde tüm hazırlıkları yapmak ve gerekli önlemleri almak için yeterince zaman vardır. Vakit geçirmeden gerekli tüm hazırlıklar yapılmalı, aşı ile ilgili kamuoyuna yeterli ve tatmin edici bilgi verilmelidir. Dün olduğu gibi bugün de öğrencilerimizin, eğitim ve bilim emekçilerin hakları ve sağlıkları için mücadelemiz aralıksız sürecektir." ifadelerine verdi.
Editör: Haber Merkezi