Son aylarda Karabük ve çevresinde sıklaştırılan Radar kontrolleri ve yazılan cezalar Karabüklü araç şoförlerini bıktırırken araçlarına binmeye korkar hale getirdi.
Bir süredir Karabük Emniyeti Trafik ekiplerince hem çevre yollarında hem şehir içlerinde sıkılaştırılan trafik kontrolleri, özellikle radar ve drone üzerinden yapılan hız kontrolleri araç sahiplerine illallah dedirtti.
Ekononik sıkıntıların iyiden iyiye hissedildiği emekli kenti olan Karabük’te 10-15 bin lira bandındaki maaşları ile geçinmeye çalışan emeklilerin karnını zor doyurduğu şu günlerde bir de trafik cezaları artık pes dedirtti. Şehrin değişik yerlerine, ağaç altlarına kavşak köşelerine adeta gizlenen radar araçlarındaki memurlar cezaları peş peşe gönderiyor. 
Ana arterlerde Trafik kontrolü yerine ağırlıklı olarak radar kontrolünü tercih eden Trafik ekiplerinin amacının denetim mi yapmak yoksa halk arasındaki tabiri ile günlük kotayı mı doldurmak olduğu tartışılmaya devam ediyor.
Radar hız kontrollerinin yanına bir de drone kontrolünü ekleyerek nerede ise araç şoförlerine trafiğe çıkmayın dercesine cezalar gönderilmeye devam ediyor.
ŞİMDİ DE GECE RADARI
Bunca Drone ve Radar denetimine bir de gece radarı ekleyen Karabük Emniyeti Trafik Ekipleri gecenin bir yarısı bomboş yolda biraz hızını yükselten araç şoförlerinin yakasından hiç düşmüyor. Radar tabelasının ve aracının görünmesinin imkânsız olduğu ana yollarda 
KARABÜK’E KADAR HİÇBİR YERDE BÖYLE SIKI DENETİM YOK!
Sıklıkta şehir dışına giden birçok araç şoförü ise sık sık şehir dışına, Ankara’ya, İstanbul’a, Ege, Akdeniz taraflarına gittiklerini, Karabük il sınırlarına gelene kadar bazen hiç, bazen bir ya da iki radar yâda trafik denetimi gördüklerini, hatta o kadar yolda hiç ceza yemediklerini ancak her ne hikmet ise Karabük il sınırları ile birlikte birkaç denetim ve hatta ceza yediklerinden sıklıkla yakınıyorlar.
GEÇMİŞ YILLARDA TÜRKİYE REKORU KIRMIŞTI
Önceki emniyet müdürlerinden Sırrı Tuğ döneminde Karabük il olarak, düzenlenen trafik cezalarında Türkiye Rekoru kırmış ve hem yerel hem de ulusal bazında gündem olmuştu.
EMNİYET TRAFİK CEZA VERİLERİNİ AÇIKLAMALI
Öte yandan son aylardaki sıkı denetimler ve üst üste şoförlere gelen trafik cezaları sonrası vatandaşlar Karabük Emniyeti 2023 yılındaki ve 2024 yılının ilk 6 ayındaki düzenlenen radar, drone ve diğer trafik cezalarının tutarının ne olduğunu merak ederken acaba yine Türkiye Rekoru mu kırıyoruz diye sorguluyorlar.
KİM DUR DİYECEK!
Zaten çoğunluğu zar zor geçinen emekli kenti olan Karabük’te nerede ise 24 saat, bu kadar sıkı radar ve drone denetimine kim dur diyecek diye soran vatandaşlar soluğu buldukları iktidar partisi yetkililerinde ve milletvekillerinde alıyor. Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin'in bu konuda gerekli girişimde bulunması gerektiğini öne sürüyorlar.

Editör: Sait Alıcı