KARABÜK

Orman Ürünleri Satışında Büyük Zarar

Orman Genel Müdürlüğü’nün Karabük Orman Deposundaki 2. sınıf kayın satışında büyük zarar.

Abone Ol

Orman Genel Müdürlüğü’nün Karabük Orman Deposundaki 2. sınıf kayın satışında büyük zarar.

Orman Genel Müdürlüğü bugün e-ihale yolu ile 2. sınıf kayın tomruğu satışı yapacak. 14.000 metreküp kayın tomruğu ihaleye çıktı. İhale rakamları ise şok etti.

Ormanevi mahallesi satış ihalesinde 2.sınıf kayın tomrukların 2500 TL’ye kadar düşürüldü kalitesinin bu kadar düşürülmesi nedeni ile devlet %70 zarara uğradı. Zira bu ürünün diğer orman işletme müdürlüklerinde 6000 TL kadar metreküpü satılırken şu anda 2500 TL’ye alıcı bulup bulamayacağı meçhul!

KİM ZARARA UĞRATTI?

Şimdi ortadaki soru 1.sınıf olabilecekken bu kayın tomruklarını kim ya da kimler 2. sınıf bile olmaz hale getirdi ? Başta Bakan İbrahim Yumaklı olmak üzere yöre milletvekilleri ve diğer yetkililer bu zararın sebeplerinin soruşturulmasını sağlaması bekleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde sert tepki gösteren Yenice orman köylüleri ve taşıyıcıların tepkileri akıllara geldi. Hatırlanacağı gibi tepkiler üzerine Zonguldak Orman Bölge Müdürü koştura koştura Yenice’ye gelmişti.

ORMANDA ÜRÜNLER ÇÜRÜYOR TEPKİSİ

Yenice Orman Ürünü paydaşları tepkilerinde, tonlarca orman ürününün ormanda çürümeye terk edildiğini, kendilerine depoya indirilmesine müsade edilmediğini, çürümeye başlayan bu tomrukların çok büyük zararlara yol açacağı konusunda uyarmışlardı.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }