“Orman Endüstrileri Buluşmaları”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası akademi-sanayi işbirliği içinde orman sanayi ve ormancılık alanlarında yeni gelişmelerin ve yatırımların gerçekleşmesini sağlamak amacıyla harekete geçiyor. “Orman Endüstrileri Buluşmaları” adı altında birincisi gerçekleştirilecek toplantıda Sanayiciler, Orman Fakültesi, Ormancılık alanındaki birlik ve kooperatifler ile kamu görevlileri bir araya geliyor.
Karabük TSO Meclis Başkanı Hüsnü Salih Yılmaz’ın ile KBÜ Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Açar’ın açılış konuşmalarının ardından fakülte akademisyenleri sektöre yönelik sunumlarını yaptı. TeknoKent Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuz Fındık’ın Ar-Ge ve İnosvasyon konusundaki sunumunun ardından ise GÜCİSDER-Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener; markalaşma, tanıtım ve coğrafi işaretlerin bölge itibarına katkısı hakkında bilgiler verdi.
80 kişilik katılımla gerçekleşen; sektör aktörlerinin ve ormancılık alanındaki STK’ların sorularıyla devam eden toplantıda geniş çaplı istişarelerde bulunuldu.
KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar’ın kağıt endüstrisi, yan sanayi ve katma değerli ürünler konusundaki soru ; endüstriyel ormanlar oluşturulmasının değerlendirilebileceği, Yenice’de bir Orman Meslek Yüksek Okulu kurulmasıyla yan sanayi ve tasarım konularında önemli çalışmalar yapılabileceğinden bahsettiği buluşmada GÜCİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener ise marka ve tanıtım çalışmaları ile coğrafi işaret çalışmalarıyla bir garanti markası oluşturulması gerektiğinden söz etti.
Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. Hüseyin Yörür, orman sanayisinde yapılabilecek çalışmalardan ve Ar-Ge’nin pahalı bir yatırım olmasına rağmen uzun vadede Karabük’ün tüm Türkiye’de orman sanayii konusunda birincil noktaya ulaşabileceğini belirtti.
Bunlar da ilginizi çekebilir