Karabük Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen ekmek zammına yapılan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Karabük Belediyesi Rafet Vergili'ye de cevap veren Tümen uygulanan ekmek zammının zaruri bir ihtiyaçtan dolayı kaynaklandığını ve fırsatçılık ilgisinin olmadığını vurguladı. 
Karabük'te ekmeğe yapılan zammın yankıları devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 25 Ağustos 2020 tarihinde ekmeğe yaklaşık yüzde 33'lük zam uygulanmış ve Rafet Vergili uygulanan zamla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan zamla birlikte 220 gram ekmek 2 lira, 440 gram ekmek ise 4 liraya yükselirken bir yılda ekmeğe 2 kere zam uygulanması vatandaşların tepkisine neden oldu.  Zam haberini okumak için tıklayınız.
Yapılan zammın ardından Karabük Belediye Başkanı da bir açıklama yaparak; alınan zam kararına Karabük Valiliği ve Karabük Belediyesi o k karşı çıktıklarını ifade ederek, halk ekmek fabrikalarında 200 gram ekmeğin 1 lira 20 kuruştan satılacağını açıklamışı. Başkan Vergili sözlerini devamında Halk ekmek Fabrikasının kapasitesini artıracağını ve mahallelere yeni satış noktaları ilave edeceklerini aktarmıştı.
Son o k zam tartışmalarına Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen' de dahil oldu. Tümen yaptığı açıklama da zammın zaruri ihtiyaçlardan dolayı uygulandığını ve fırsatçılıkla ilgisinin olmadığını vurguladı.

"Başkan Tümen açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"Son süreçte ekmeğe yapılan fiyat artışından sonra , başta belediye başkanımız olmak üzere bazı kesimlerden açıklamalar ve eleştiriler gelmektedir…Bizler halkımızın gösterdiği tepkiyi pek tabi ki anlayışla karşılıyoruz. Ancak başta fırıncı esnafımız olmak üzere fiyat artışı uygulayan birçok sektördeki esnafımızı , keyfi fiyat artışı uyguluyormuş gibi göstermek veya fırsatçı gibi göstermek yanlıştır.
Keyfi artış yapmak veya fırsatçılık yapmak nedir ; aldığınız mal ve hammadde aynı fiyatta olmasına rağmen yani maliyetiniz artmamasına rağmen fiyatları fahiş bir şekilde yükseltmektir. Mesela pandemi sürecinde, maskelere yapılan kolonya yapılan, depremde ev kiralarına yapılan yangınlarda ise yangın koruyucu ürünlere yapılan zamlar fırsatçılıktır. Bunları bizlerde katiyen kabul ve tasvip etmiyoruz.

"Bu Zamlar Keyfiyetten Değil, Zaruretten Doğan İhtiyaçtır"

Ancak fırıncı esnafımızın aldığı un , kullandığı su ve elektrik , yaktığı odun sürekli zamlanırken bu yapılan fiyat artışı fırsatçılıktan değil zaruretten doğan bir ihtiyaçtır. Kaldı ki ekmeğe yapılan gramaj artışı ve akabinde fiyat artışı en yakınımızdaki illerimizde de uygulanmış ve uygulanmaya da devam etmektedir..

Esnafımız Halktan Ayrı Değildir"

Ayrıca birçok sektördeki esnafımız , kullandıkları hammaddelerdeki , toptancılardan aldıkları ürünlerdeki ,harcadıkları su elektrik ve doğalgazdaki fiyat artışları yüzünden yani kısacası maliyetlerinden doğan artışlar yüzünden fiyat artışına gitmek zorunda kalmışlardır. Siz değerli halkımızdan eleştiri yaparken bunları da göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum.  Esnafımız halktan ayrı değildir , halkı oluşturan temel öğelerin başında gelmektedir. Ülkece uzun süredir yaşadığımız pandemi sürecine ek o k bir yandan yangınlarla diğer yandan sel ve heyelanlarla geçirdiğimiz bu zorlu süreci birbirimize gösterdiğimiz anlayış ve destekle aşacağımıza inancım tamdır."
Editör: Haber Merkezi