KARABÜK

Müftü Erhun Bu Kez de Buzdolabı ile Gündemde

Karabük Müftüsü Ali Erhun, Diyanet Vakfı bütçesinden lojmanına 70-80 bin lira değerinde lüks buzdolabı aldırarak gündeme geldi.

Abone Ol

Karabük Müftüsü Ali Erhun bu kez de lojmanına aldırdığı lüks buzdolabı ile gündeme geldi.

Doğum yeri Bilecik Müftüsü iken geçtiğimiz Ağustos ayında Karabük’e tayini çıkan Müftü Ali Erhun, ayağının tozu ile gündemde kalmaya devam ediyor. Kendi memleketinde gidişi ardından “şükür kurtulduk” dedirten Müftü Erhun, bu kez de Karabük’te icraatları ile kendinden söz ettirmeye başladı.

Göreve başlaması sonrası hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden Karabük Müftüsü Ali Erhun’un paylaştığı resimlerde odasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini kaldırdığı fark edilmişti. Bir okurumuzun dikkatini çekmesi ve haber merkezimize ulaştırması üzerine Karabük Derin Haber sitemizde habere konu olmuştu. Haber sonrası özellikle AK Parti camiasında ciddi tepkiler oluşmuştu. Haber sitemizdeki haberin hemen sonrası sabahın ilk ışıkları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi yerine tekrar konurken, Müftü Erhun’dan hiçbir açıklama yapılmamıştı.

ŞİMDİ DE LÜKS BUZDOLABI

Karabük Müftüsü Ali Erhun şimdi de lüks buzdolabı ile gündemde konuşulmaya başlandı. Müftüler genellikle diyanete ait eşyalı lojmanlarda kalıyor. Müftülerin makam araçlarının ve lojman giderleri ise Diyanet İşlerine Bağlı Diyanet Vakfı’ndan karşılanıyor. Vakfın gelirlerinden birisi de toplanan bağış ve yardımlar.

İddialara göre Müftü Ali Erhun’un ilk işlerinden birisi gelir gelmez lojmandaki buzdolabını değiştirmek olmuş. Mevcut buzdolabını beğenmeyen Müftü Erhun bunun yerine 70-80 bin lira değerinde oldukça lüks bir buzdolabı aldırmış. Kentimizdeki bir beyaz eşya mağazasından alınan buzdolabının faturası ile Diyanet Vakfına kesilmiş.

DİYANETE YARDIM

Şimdi vatandaşlar sorguluyor. Özellikle Cuma namazları sonrası insanların dini duyguları öne çıkarılarak toplanan bu paraların bir kısmı Müftü beyin özel talepleri için mi harcanıyor?

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }