Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Temmuz ayında çeşitli etkinlikler ve toplantılarla Karabük’ün kalkınması için önemli adımlar attı.

Gerçekleştirilen toplantıda, temmuz ayı içerisinde yapılan hizmetler şu şekilde değerlendirildi;

KTSO ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğiyle 2021-2027 IPARD Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi ve koordine edilmesi amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na KTSO olarak katılım sağlandı. Toplantıda il genelinde gerçekleştirilen yatırımlar ve koordinasyon gerektiren hususlar değerlendirildi.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 62. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurula Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve KTSO Başkanı Fatih Çapraz katıldı.

KTSO, istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması amacıyla toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda dezavantajlı gruplara yönelik işgücü yetiştirme programları ve İŞKUR danışmanlık hizmetleri gibi konular ele alındı.

Oda/Borsa Başkanları ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile buluşuldu. Toplantıya KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz da katıldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2024 yılı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan KTSO, iki projesinin onaylandığını duyurdu. “Kadınların ve Gençlerin Dış Ticaret ve Gümrük Yönetimi Konusunda Uzmanlaştırılması Eğitimi” projesi ve “Yaşanabilir Karabük İçin Bir Adım At” projeleri BAKKA tarafından kabul edilerek imzalandı. Bu projelerin ilimizdeki kadın ve gençlerin dış ticaret ve gümrük yönetimi konularında uzmanlaşmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Türk Devletleri Teşkilatı Ticaret Fuarı üyeleri ve organizatörleri, Türk Devletleri Teşkilatı – Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri KTSO’da ağırlandı. Karabük ve çevre illerdeki ticaretin gelişimi için atılabilecek adımlar ve iş birlikleri hakkında istişarede bulunuldu. Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Uluslararası Avukat Aygün Aliyeva, Kasım ayında düzenlenecek olan Türk Ticaret Fuarı hakkında bilgi verdi. Fuarın amacının Türk devletleri arasındaki iş birliklerini kolaylaştırmak ve güçlendirmek olduğu vurgulandı.

KTSO, 2. Meslek Komite üyelerini (Haddeciler) ve 3. Meslek Komite üyelerini (Demir Tüccarları) ve Kardemir Genel Müdürü Dursun Ali Yaşacan, Genel Müdür Yardımcıları ve beraberindeki heyeti odamızda istişare toplantısında bir araya getirdi. Toplantıda demir çelik sektörünün güncel durumu ve gelişmeler, karşılaşılan zorluklar ve iş birliği fırsatları ele alındı. KTSO Başkanı Fatih Çapraz, Kardemir Genel Müdürü Dursun Ali Yaşacan’a, Genel Müdür Yardımcılarına ve toplantıya katılan üyelere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi