Karabük Vergi Dairesi 2023 yılı sonu itibari ile Kurumlar Vergisi listesini yayınlarken Karçimsa dikkat çekmeye devam etti.

Geçtiğimiz yıllarda nerede ise kar etmeyen, başabaş zor kapatan ve üretimi oldukça düşük olan Karçimsa birkaç yıldır birden dikkat çekmeye başladı.

Hem büyüyen hem şehre dokunan Karçimsa, diğer ortak, Kardemir’in Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’in Özbey ile verimli çalışmaları, ileriye yönelik tecrübe ve tavsiyeleri ile yoluna hızlı adımlarla devam edeceğe benziyor.

Beyçimento, ve Beyçimbeton şirketlerininde sahibi olan Soner Özbey’in Sabancı gurubunun % 51 lik Karçimsa’daki hisselerini satın almasının ardından şirket kabuk değiştirmeye başladı.

Üretim kapasitesini yeniden organize eden Karçimsa, bir yandan da etkin satış politikaları ile yerinde sayma yerine dikkat çekici karlar yapmaya başladı. Bir taraftan da personel maaşlarında düzenleme yaparak verimliliği arttırma yoluna gidince başarı da kendini gösterdi.

Kardemir’in %49 hissedarı olduğu Karçimsa geçmiş yıllarda kar olarak Kardemir kasasına doğru dürüst bir gelir bırakmazken bugün oldukça önemli rakamları Kardemir’in kar hanesine yazdırdı.

Karabük Vergi Dairesi tarafından 2023 yılı sonu itibari ile açıklanan kurumlar vergisi rekortmenleri listesi de Karçimsa’nın başarısını tasdik etti.

Kardemir’in bağlı diğer bir çok şirketinin yanı sıra kentteki çok sayıda demir çelik üreticilerini geride bırakan Karçimsa, 28 milyon 957 bin TL kurumlar vergisi beyanı ile 3. sırada yer aldı. Listenin birinci sırası ise Kardemir oldu.

İsmail Demir’in Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı olmasının ardından birbirinin ortağı iki şirketinin Yönetim Kurul Başkanları el ele verince, Demir’in öneri, öngörü ve destekleri yakalanan başarının en önemli etkeni oldu. Bu birlikte çalışmanın ileriki yıllarda yeni yatırımlara ve Kardemir’in çimento sektöründe de etkin olmasını sağlaması bekleniyor.

Whatsapp Image 2024 10 01 At 16.09.43

Editör: Haber Merkezi