Karabük, 3 Ağustos Küresel Eylem Günü kapsamında Filistin'e destek için ayakta durdu.

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun da katılımcıları arasında yer aldığı "Karabük Gazze İçin Ayakta" temasıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingde, Şehit İsmail Haniye ve Filistin'in tüm şehitleri anıldı.

Etkinliğe, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Şube Başkanı Kenan Yılmaz, şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve birçok üye katılım sağladı. Filistin'e Destek Platformu'nun koordinasyonunda gerçekleştirilen mitinge, Karabük protokolü ve Gazze ile Filistin halkı için yürekleri atan binlerce kişi destek verdi.

Genel Başkan Mahmut Arslan, burada yaptığı konuşmada, Filistinli kardeşlerimize olan dayanışmanın ve İsrail'e olan tepkinin Karabük olarak bu yürüyüşle bir kez daha gösterildiğini vurguladı. Arslan, "Dileğimiz, bu kabul edilemez soykırımın, zulmün ve işlenen insanlık suçlarının bir an evvel son bulmasıdır" dedi.

Etkinlikte, Filistin halkına desteklerini sunan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Karabük halkına teşekkür eden Arslan, "Başta HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına ve bütün hemşehrilerimize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi