Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 firmada bin 796 kişi istihdam edildi.
Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Tolga Saka 2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında Karabük Valisi Fuat Gürel’e bilgiler verdi. Saka yaptığı sunumda Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde (KARORSAN) istihdam edilen personel sayısı ve bölge de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları hakkında açıklamalarda bulundu.
Organize Sanayi Bölgesi’nin 1995 yılında kurulduğunu ifade eden Saka bölgede Karabük İl Özel İdaresi’nin yüzde 30, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın yüzde 35, Karabük Belediyesi’nin ise yüzde 35 hissesinin bulunduğunu ifade etti.
Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nin 339 hektar alana sahip olduğunu ifade eden Alper Tolga Saka,
Bu alanın 175 hektarının
sanayi alanı,
164 hektar alanın ise;
- Yeşil alan,
- Spor alanı,
- Hizmet destek alanı,
- Eğitim alanları ve trafo alanı o k ayrıldığını ifade etti.
“Karabük Organize Sanayi Bölgesinde Toplam 53 Parsel Yer Alıyor”
Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde 53 parselin yer aldığını ifade eden Saka 51 parselin tahsis edildiğini belirtti.
Tahsis edilen 51 parselde 30 firmanın yer aldığını belirten Bölge Müdürü Alper Tolga Saka faaliyet yürüten firmalarda bin 796 kişinin istihdam edildiğini ifade etti.
Alper Tolga Saka bölgede gıda, tekstil, orman ürünleri, demir çelik, ortopedik ayak bakım ürünleri, metal eşya makine döküm sanayi, geri dönüşüm cam ve yapı malzemeleri üretildiğini ifade etti.
10 Firmaya Yer Tahsisi Yapıldı;
2021 yılında 4562 Sayılı Kanunun Ek 3.maddesine göre %60 bedelsiz arsa tahsisi yapı k sözleşme imzalanan 10 firma olduğunu ifade eden Saka, 35 Milyon 73 Bin 761 ₺ keşif bedelli 225 ha. genişleme bölgesi içinde yol, içme ve kullanma suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve drenaj probleminin bertaraf edilmesine yönelik Karabük OSB Altyapı yapım işinin ihale edildiğini ve yüklenici firmanın çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
Yapılan çalışmalar ile tüm yarma kazıları, 160 metre duvar imalatı, 500 metre açık, 160 metre kapalı kanalların tamamlandığını, içme suyu ve kullanma suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve drenaj işlerinin %90 tamamlandığını, alt temel serim işlerinin ise bitirildiğini kaydetti.
Atıksu Arıtma Tesisi
Atık Su Arıtma Tesisi yapılmasına dair Müteşebbis Heyeti kararının alındığını söyleyen Bölge Müdürü Saka, fizibilite ve proje ihalesinin gerçekleştirildiğini, Bakanlık tarafından onaylanan rapora göre 3 Bin m3/gün kapasiteli Kimyasal ve İleri Biyolojik Tesisin yapılmasına karar verildiğini söyledi. Bununla birlikte Mimari ve Mekanik projelerin hazırlanarak statik projeler için zemin etüdü yaptırıldığını da kaydeden Saka, projenin 2022 yılı içerisinde Dünya Bankası Kredisi ile ihale edilerek yapımına başlanması planlandığını ifade etti.
OSB Mesleki Eğitim Merkezinde firma çalışanlarının belgelendirildiğini eğitimlerin düzenlendiğini, istihdamın sağlanmasına yönelik farkındalık çalışmalarının gerçekleştirildiğini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meslek Yüksek Okulunda 45 akademisyen, 10 memur kadrosunun bulunduğunu, makine, kaynak, iklimlendirme, iş güvenliği, elektrik elektronik ve otomotiv bölümlerinde 2 Bin 200 öğrencinin bulunduğunu belirtti.
Sanayinin başkenti olan ilimizde sanayicinin önündeki engellerin kaldırılması amacıyla çok önemli projeler yürüttüklerini ifade eden Vali Fuat Gürel “Organize Sanayi Bölgesinin gelişmesi ilimizin de gelişmesi demek, orada yaşanan rahatlama ilin ekonomik o k bir adım öne çıkmasını sağlayacak bu bakımdan Organize Sanayi Bölgesini önemsiyoruz gelişmesi için 2021 yılında hem OSB Yönetimi o k bizler eksikleri gidermeye çalıştık hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Genişleme Bölgesinin altyapı ihalesini yaparak önemli bir eksiğimizi gidermiş oldu. 2022 yılında da sanayicimizin yanında yer a k onlarla birlikte hem istihdamı hem de üretimi artırmaya çalışacağız. “ dedi.
KARORSAN Yönetim Kurulu üyeleri Cenk Gedikoğlu ile Yunus Çelik’in hazır bulunduğu ziyarette Vali Fuat Gürel’e Vali Yardımcısı Ahmet Sami Meram ile İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci eşlik etti.