KARABÜK

İş Adamlarına Üst Üste Ceza Baskısı Bıktırdı

Ekonomik sıkıntılar ve artan cezalar iş insanlarını zor durumda bıraktı. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı müfettişleri birçok iş yerine ağır cezalar uyguladı.

Abone Ol

Son yıllarda artan ekonomik sıkıntılar, iş insanlarını zor duruma sokarken, bir yandan da gelen art arda cezalar iş dünyasını isyan noktasına getirdi. Ekonomik sıkıntıları aşmaya çalışıp ayakta durmaya çalışan iş insanları, çeşitli kurumlardan gelen artan denetleme ve teftiş baskıları nedeniyle birçok iş yerinin kapanma noktasına geldi.

Bu baskılar sonrası isyan eden iş insanları, yöre milletvekillerinin acil bir şekilde bu soruna el atmaları gerektiğini haykırmaya başladılar. Geçtiğimiz seçim döneminde Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Kurulu’nda görevlendirilen müfettişler, birçok iş yerinin kapısını çalarak güncellenmesi gereken mevzuatı öne sürüp çeşitli gerekçelerle ağır ceza ve yaptırımlar uygulamaya başladılar. Durumun kendisine iletilmesi üzerine, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ile Karabük milletvekili Ali Keskinkılıç arasında sert bir tartışma yaşandı. Durumun bakana doğrudan iletilmesinin ardından bu teftişlere bir süre ara verilmişti. Ancak geçen süreçte yöremize gelen Rehberlik ve Teftiş müfettişlerinin uyarılara rağmen bir sürü iş yerine ceza göndermeye başladığı ortaya çıktı.

Yöremizin önemli sektörlerinden kerestecilik alanında hizmet veren Yamanlar Orman Ürünleri ve Karagül Kerestecilik gibi birçok firmaya yazılan ilginç cezalar dikkat çekti. Hemen hemen bütün iş yerlerinde kullanılan forkliftlerin neden elektrikli değil de dizel olduğu gerekçesiyle yazılan ceza pes dedirtti.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt ve Karabük milletvekilleri Ali Keskinkılıç ile Cem Şahin’in, bakanlıklar nezdinde bu konuyu daha yüksek perdeden dile getirmeleri ve bir çözüm bulmaları bekleniyor.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }