AK Parti’de başlayan kongre süreçleri ile birlikte farklı amaçlar ile kıpırdanmalarda hemen kendini göstermeye başladı.

Bir süredir siyasi kulislere fısıldanan, “Genel merkez çoklu adaylığa müsaade edecek” söylentisi de bu hareketlenmenin itici etkenlerinden birisi oldu.

Siyasette genel merkez yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları birlikte hareket ederler. Çoğu kararlarda bu üçlü saç ayağının istişareleri sonucu alınmaya özen gösterilir. Çünkü iç içedir. Yapacakları uygulamalar birbirlerini etkiler.

AK Parti Karabük’te son 15 yılda bir iki küçük ilçe dışında belediye başkanlığı kazanamamıştı. Bu yüzden de saç hep iki ayak olarak devam etti. Teşkilat ve milletvekilleri birlikteliğinde yürüdü. Ancak son yerel seçimlerle birlikte merkez il, iki büyük ilçe, bir küçük ilçe ve belde ile toplam 5 belediye başkanlığı kazandı. Böylece saç ayağı tamamlandı.

Karabük Merkezde, Eskipazar ve Yenice’de belediye başkanlıklarının kazanılmasında genel merkeze doğru adayları teklif eden, seçim sürecini etkili şekilde koordine eden ve yöneten İl Başkanı Ferhat Salt ve ekibinin payı kesinlikle yadsınamaz. Bir o kadar da gece gündüz çalışan Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin’in.

Ancak başka bir gerçek daha var ki adaylarının kendilerinin efor ve performansı. Benim atom karınca diye lakap takıp zaman zaman haberlerde kullandığım gibi genç, inanmış ve dinamik isimler. Karabük’te Rafet Vergili’ye rağmen seçim kazanmak çok da kolay değildi. Onca yıpratılma çabalarına rağmen bıkıp usanmadan çalışan Özkan Çetinkaya gerçeği.

İl Başkan yardımcısı iken bana, “ağabey bana müsaade etsinler ben bu seçimleri farkla kazanacağım” diyen ve benim de Ferhat Salt başkana,“İstersen yolunu açmayı bir düşün. Bunun seçim  kazanma şansınız en yüksek…” dediğim Sertaş Karakaş. Tüm Yenice’yi ayağa kaldıran, milyonlarca lira parayı gözünü kırpmadan harcayan, adeta bir seçim döneminde saçını sakalını ağartan Karakaş belediye başkanlığının kazanılmasında, Zeki Çaylı efsanesinin tarihin tozlu raflarına gönderilmesindeki arslan payının sahibi olsa gerek.

Eskipazar’da aday kim olmalı diye soranlara, “Civa gibi maaşallah “dediğim, “Bütün aday adayları kendine göre meziyeti var ama kazanırsa ancak bu kazanır” diyerek adeta tavsiye ettiğim Serkan Civa’nin seçimlerin kazanılmasındaki payı hiç de öyle yabana atılamaz.

Şimdi kazanılan Belediye Başkanları vekilleri ve il teşkilatı ile harıl harıl sözlerimizi nasıl yerine getiririz çalışmalarına başladılar. Tasarruf tedbirlerine rağmen hükümetten ne koparabiliriz, nasıl iş aş kapıları açarız diye tam çalışmaya başlamışken gelen il ve ilçe kongre süreci bir anda fitnecileri iş başına çağırdı.

Siyasetin geçmiş yıllarını bilenler bilir, özellikle küçük şehir ve ilçelerde belediye başkanları partisinin itici ve etkili gücüdür. Partisinin yerel teşkilatları üzerinde de, siyasetinde de etkindir. Geriye doğru bakıldığında örnekleri çoktur. Yani Belediye Başkanlarına rağmen, yerel yapılanma oluşturmak yarın ciddi sakıncalar ve sorunları da beraberinde getirir.

Şimdi maharet, fitnecilerin bulantılarına, kaşımalarına, karıştırmalarına itibar etmeden, fırsat vermeden 2 iken 3 olan Teşkilat, Milletvekili, Belediye Başkanı saç ayağı birlikteliğini hiçbir sekteye uğratmadan il ve ilçe kongrelerini tamamlamaktır. Yoksa bozulan uyum hem il ilçe kongrelerine hem de kongre sonrasına yansır. Bizden hatırlatması...

Editör: Haber Merkezi