Kentimiz iş insanlarından MÜSİAD Karabük şube başkanı ve iş insanı Cengiz Ünal Ak Parti İl Başkanlığı’na aday olmaya hazırlanıyor.

Mahalli idareler seçimleri öncesi yapılması gereken ancak seçimler nedeni ile ertelenen AK Parti İl Kongreleri takviminin başlamasının ardından siyasi kulislerde hareketlendi. 2024 yılı bitmeden yapılması beklenen Karabük İl Kongresi öncesi siyasi kulislerde yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı.
Bu güne kadar genellikle istişare usulü ve genel merkez takdiri ile kongreler öncesi il başkanı adayı belirleniyordu. Ancak bir süredir AK Parti Genel Merkezinin bu keskin karardan vazgeçtiği, bunun yerine il kongrelerinde çoklu adaya müsaade edileceği dillendiriliyor.

AK Parti Karabük İl başkanı Ferhat Salt’ın yeni dönemde de devam edeceği yönünde görüşler ön plana çıkıyor.

CENGİZ ÜNAL ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR

Öte yandan il kongre süreçlerinin yaklaşması ile birlikte Cengiz Ünal’ında aday olmak için hazırlandığı kulislere sızan bir başka bilgi oldu.

Kentimizde inşaat sektöründe şirketler sahibi olan ve halen MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığı ve Safranbolu TSO Meclis Başkanlığı yapan Cengiz Ünal geçtiğimiz yıllarda Ak Parti teşkilatlarında il başkan yardımcılığı da dahil bir çok görevlerde bulunmuştu.

Diğer yandan kendisine aday olacak mısınız şeklindeki sorumuza ise iş insanı Cengiz Ünal;

“Ben bu partinin her şeyi olurum. Geçmiş yıllarda da birçok görevlerde bulundum. Hizmet noktasında gece gündüz çalışmaya hazırım. Bu yüzden de yapılacak ilk il kongresinde il başkan adayı olmaya karar verdim. Bu noktada çalışmalarıma da başladım. Gelecek günlerde daha detaylı bilgileri kamuoyuna aktaracağım” dedi.

Editör: Sait Alıcı