Safranbolu Belediyesi, şehrin sosyal dayanışma kültürünü daha da güçlendirmek amacıyla inşa edilen yeni Hayır Çarşısı’nı faaliyete geçirdi.

Hayırsever İş İnsanı Soner Özbey ile Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse arasında imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanan "Safranbolu Belediyesi Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı", Emek Mahallesi Ihlamur Sokak’ta modern ve geniş kapsamlı binasında hizmet vermeye başladı.

Daha önce Aslanlar mevkiinde yer alan Hayır Çarşısı, yeni yerinde estetik ve işlevsel açıdan yüksek standartlarda inşa edilen binasında Safranbolu halkının ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Bina içerisinde geniş bir gıda yardım alanı, kırtasiye ve temizlik malzemesi bölümleri, çeşitli kıyafet ve ev eşyası bağışlarının düzenlendiği alanlar, sosyal hizmet uzmanlarının danışmanlık vereceği ofisler ve ihtiyaç sahiplerine yemek hazırlanan aş evi bulunuyor. Ayrıca, çevre dostu teknolojilerle donatılan bina, sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak tasarlandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, açılışta yaptığı konuşmada, yeni Hayır Çarşısı’nın hizmet kalitesini artırarak faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Köse, "Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı, Safranbolu’nun sosyal dayanışma kültürünü daha da güçlendirmek ve ihtiyaç sahiplerine daha hızlı, etkin ve adil bir şekilde hizmet sunmak amacıyla inşa edildi. Hayırsever İş İnsanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yeni binamız, şu ana kadar edindiğimiz misyonu daha da ileriye taşıyacak,” dedi.

Editör: Haber Merkezi