KARABÜK

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu Görevden Alınacak mı?

Karabük’ün bağlı olduğu Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, yanlış ihbarda bulununca ortalık karıştı. İş insanını mağdur etti.

Abone Ol

Karabük’ün bağlı olduğu Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, yanlış ihbarda bulununca ortalık karıştı. İş insanını mağdur etti.

Karabük’ün yıllardır kanayan yaralarından birisi de Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olması. Yenice, Eskipazar Ovacık, Eflani gibi hemen hemen tüm ilçeler ormanlarla kaplı iken, sık sık dile getirilen Orman Bölge Müdürlüğü Karabük’te bir türlü kurulamadı. Bu yüzden de hala daha Zonguldak’tan yönetilmeye çalışıyoruz.

Bölgeyi yeteri kadar tanımadıkları sıkça iddia edilen bölge müdürlerinin yaptıkları yanlışlar, zaman zaman yerel ya da ulusal basına düşüyor.

İddialara göre Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu geçtiğimiz günlerde aracı ile hareket halinde iken tomruk yüklü bir kamyonu bir süre takip etti. Daha sonra Zonguldak-Karabük yolunda, Karabük istikametinde seyir halinde iken Orman İşletme Müdürünü arayarak kaçak orman emvali taşıdığı şeklinde uyararak gerekli işlemin yapılması talimatını veriyor. Orman İşletme Müdürü de, Bölge Müdüründen gelen talimat doğrultusunda savcılığı, polisi, jandarmayı ve orman işletme personelini ayağa kaldırıyor. Saatlerce hiçbir işlem yapılmadan takip edilen kamyon, iş insanının fabrikasına yükünü boşaltıp gittikten sonra orman işletme personeli ve güvenlik güçlerince iş adamının fabrikasına baskın yapılarak arama yapılıyor. Ancak yapılan incelemelerde kanuna aykırı hiçbir şeyin olmadığı her işlemin yasal olduğu anlaşılınca güvenlik güçleri fabrikayı terk ediyor.

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

Sorumluluğunu ve yapılan yanlışlıkların nereye varacağını iyi bilmesi gereken bölge müdürlüğü makamına gelmiş bir yetkilinin araştırmadan, emin olmadan, bir iş adamını zan altında bırakması, ticari ve siyasi itibarı ile oynaması karşısında iş adamı suç duyurusunda bulundu. Bölge Müdürünün art niyetli davrandığını, geçmiş yıllardan kendisini tanıdığını, zarar vermek için böyle bir senaryo uydurduğunu öne süren iş insanı, şimdi savcılıktan soruşturma açılmasını talep etti. 

YÖRE MİLLETVEKİLLERİ TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Öte yandan durumu öğrenen Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç’ın Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nu arayarak yaptığı yanlışlığı sert bir şekilde dile getirdi. Bayraktaroğlu’nun ise üzgün olduğunu söylediği öğrenildi.

GÖREVDEN ALINACAK MI?

Şimdi gözler yöremizi çok iyi bilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya çevrildi. Karabük Milletvekillerimizin ve AK Parti İl Başkanı’nın durumu Bakan Yumaklı’ya ileterek Bölge Müdürü’nün telafi edilmeyecek bu hatası yüzünden görevden alınmasını talep etmeleri bekleniyor.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }