Karabük Belediye Meclisinin son toplantısında yaşananlar tam bir demokrasi örneği oldu. Hemen hemen tüm kararlara muhalefet destek verirken, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi gündemdeki bazı maddeleri eleştirdi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'nın yokluğunda toplanan Karabük Belediye Meclisinde hem borçlanma hemde bazı makina, araç ve aletlerin ilçe belediyelerine bağışlanması konusu gündeme alındı. Borçlanma talebine muhalefet partilerini temsil eden belediye meclis üyeleri de destek verdi. Gündeme Ovacık Belediyesi'ne eski bir otobüs ve kamyonun da dahil olduğu yaklaşık 10 kalem hibe damgasını vurdu. Yenice Belediyesi'ne hiç bir bağış gündeme gelmezken diğer ilçe belediyelerine de bazı bağışlar yapıldı.

BAĞIŞLAR TARTIŞMA KONUSU OLDU

Karabük Belediyesi tarafından bazı ilçe belediyelerine yapılacak bağışlar ile ilgili toplantı bitimine yakın söz alan Ak Partili bir belediye meclis üyesi bu konunun neden detaylı bir şekilde toplantı öncesi değerlendirilmeden direk gündeme getirildiğini, bu bağışların hangi belediyeye ne fayda sağlayacağının dahal iyi incelenmesi gerekitği şeklinde fikirlerini beyan etti.

TOPLANTI GEÇERSİZ Mİ?

Öte yandan toplantı ile ilgili bir tartışmada toplantının geçersiz olabileceği yönünde oldu. Yasalara göre Belediye Meclis Toplantılarına mevcut Belediye Başkanı başkanlık eder. Belediye Başkanının olmaması durumunda ise belediye meclisi birinci başkan vekili, o da yoksa ikinci başkan vekili başkanlık eder. İkinci başkan vekili de yoksa toplantı yapılamaz. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya Isparta daki belediye başkanları toplanıtısında olduğundan toplantıya katılamadı. Gitmeden önce de belediye meclis üyesi Kazım Çamlı'yı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirdi.

İşte bütün tartışma da bundan sonra yaşanmaya başlandı. Bir görüş başkan Özkan Çetinkaya yok ise o zaman yasa açık meclis birinci başkan vekilinin başkanlık etmesi gerekir diyor. Bir başka görüş ise Başkanın vekili aynı zamanda meclise de başkanlık eder şeklinde fikrini ortaya koyuyor.

edinilen bilgilere göre, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi ve Meclis 1. Başkan Vekili Murat Karagül toplantıya katılarak uzunca bir süre toplantıyı izledi. Toplantı bitimine yakın söz alarak 1. başka vekili olarak belediye başkanının yoklığında kendisinin başkanlık etmesi gerektiğini bu konuda yasanın açık olduğunu hatırlattı.

ÇAMLI NEDEN JEST YAPMADI?

Toplantı bitimi tartışmalardan birisi de Ak Parti Belediye Meclis Gurup Başkanı ve an itibarı ile Belediye Başkan Vekili Kazım Çamlı'nın kendisi gibi Yeniceli olan Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili orada iken ısrarı oldu. Bazı siyasi kaynaklar Çamlı gurup başkanı olmanın ağırlığını taşıyıp jest yaparak Murat Karagül'ün meclisi yönetmesi yönünde tasarrufta bulunmasının daha şık olacağını öne sürerken Çamlı'nın ısrarının sebebini  anlayamadıklarını belirttiler.

MÜDÜR ÖZMEN VERGİLİ'Yİ SUÇLADI

Diğer yandan bir başka iddia ise toplantıda var olan Belediye Müdürlerinden Ahmet Özmen  borçlanma ve bütçenin revize edilmesi şeklindeki talep ile ilgili ani çıkış yapıp söz aldı. Özmen seçim döneminde aşırı harcamalar yapıldığını söyleyerek üstü örtülü Vergili'nin seçim bütçesini belediye üzerinden yaptığını ima etti. MHP li Belediye Meclis Üyeleri bu iddialar ile ilgili sesini çıkarmamayı yeğlerken Ak Partili meclis üyesi Murat Karagül sözlerin gereksiz ve yerindesiz olduğu şeklinde çıkış yaparak Ahmet Özmen'i eleştirdi.

Editör: Sait Alıcı