CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten, CHP Ankara Milletvekili Nihat YEŞİL ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ‘ün Karabük ziyaretinin ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “ Ülkemizde yüksek enflasyon, kurdaki aşırı yükseliş, akaryakıt fiyatlarındaki akıl almaz artış, elektrik ve doğalgaz zamları, kiralardaki aşırı yükseliş ülke ekonomisini yaşanılmaz hale getirmiştir.” Diyerek vatandaşın ekonomik o k zor durumda olduğunu vurgulayan Erten açıklamasında şunları kaydetti. “Ülkeyi yönetenler çözüm üretmekten aciz durumdalar. Emekli, memur, işçi, esnaf  perişan. Üretici girdi fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle üretemez durumda. İşsizlik ise ayrı bir sorun. Halkımızın bu zor koşullarda sorunlarına ortak olmak ve çözüm üretmek için 4-5 Haziran 2022 tarihinde CHP Ankara Milletvekilimiz Nihat YEŞİL ve Aydın Milletvekilimiz Süleyman Bülbül  ilimize gelerek Karabük il ve ilçelerinde parti örgütlerimizle beraber bir dizi esnaf ziyaretlerinde bulundular. Merkez ilçe örgütümüzle 4 Haziran Cumartesi günü Ankara Milletvekilimiz Nihat YEŞİL eşliğinde 100. Yıl Pazar yeri ziyareti esnasında Pazar esnaflarımızın sorunlarını dinledik.

PAZAR ESNAFLARININ SORUNLARI:

  1. yıl pazarında köylülerin bulunduğu bölümün üzeri açıktır. İki yıldır yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı hala bir çalışma başlatmamıştır. Şemsiye ve çadır kurarak yağmurdan ve güneşten korunmaya çalıştıklarını, rüzgarlı havada çadırlarının yıkılmaması için uğraştıklarını, manavların olduğu bölümün ise kapalı olduğunu söylediler. Belediye bize üvey evlat muamelesi yapıyor diye dert yandılar.
Pazar esnafının bir diğer sorunu üretim maliyetlerinin çok yüksek olması, insanların alım gücünün olmaması. Bu yüzden ürünlerini satamamaktan yakınıyorlar. Tüketiciler ise pahalılıktan müzdariplerdir. Bir diğer konu; şirinevler mahallesi pazaryerinin kış aylarında kar yağışından çatısının çöktüğü ve şu ana kadar hiçbir düzeltmenin yapılmadığı esnaflarımızın şikayetleri arasındadır. 5  Haziran Pazar günü merkez ilçe örgütümüzle Aydın Milletvekilimiz Süleyman BÜLBÜL eşliğinde dolmuş esnafını dolmuş durağında ziyaret ettik. Bir dokunduk bin ah işittik. Durağın kışın kardan zarar gören çatısının hala yapılmadığını, gece güvenlik olmadığı, ve durakta kamera sisteminin bulunmadığını, bu sebepten dolayı geceleri yasaklı madde kullanıcılarının mekanı olduğunu söylediler. Hiçbir yetkilinin gelip sorunlarını dinlemediğinden, durağın alt katının çok pis olduğundan, çöplerinin alınmadığından şikayetçidirler. Dolmuş esnafının bir diğer sorunu ise malum akaryakıt zamları. Bu konuda perişan olduklarını, zor günler yaşadıklarını, buna bir çözüm bulunması gerektiğini ilettiler. Araba pazarı ziyaretimizde de benzer sorunlar, 2. El arabaların çok pahalı olduğu ve alış-verişin olmadığı, piyasanın durduğu yönündedir. Bizler de CHP o k yapmış olduğumuz bu alan çalışmasıyla esnaflarımızın dertlerini, şikayetlerini gerekli mercilere duyuralım istedik. 100 yıl köylü pazarı, Şirinevler pazaryeri ve dolmuş durağındaki şikayet konusu olan eksikliklerin Belediyemiz tarafından en kısa zaman içerisinde giderilmesi, tüm esnafımız adına talebimizdir. Bu Ekonomik sorunların çözümü, planlı üretim, üreticiye gereken desteğin verilmesi, işçi, memur ve emekli maaşlarının artırılması ve israfın önüne geçilmesiyle mümkündür. Tabi ki bunun için öncelikle bu sistemin değişmesi, adaletin sağlanması, demokrasinin tahsis edilmesi, onun için de MİLLET İTTİFAKI’ nın İktidar olması şarttır. Bütün bu olumsuzluk rağmen hepimizin beklediği o güzel günlere çok yakında ulaşacağız.”   https://www.karabukderinhaber.com/      
Editör: Haber Merkezi