Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çetinkaya mesajında, 23 Nisan 1920’nin yalnızca bir meclisin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet iradesinin devlet yönetiminde söz sahibi olduğu yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Başkan Çetinkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan, Türk milletinin kendi kaderine yön verdiği, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinde tarihî bir irade ortaya koyduğu gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105 yıl önce açılması, millet egemenliğinin kurumlaşmasını sağlamış; bu topraklarda özgürlüğün, hukukun ve milli iradenin teminatı olmuştur.
Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere duyulan güvenin ve inancın en anlamlı göstergesidir. Bu kutlu miras; hem bir emanet hem de büyük bir sorumluluktur.”

Çocukların, milletin geleceğini temsil ettiğini ve her zaman öncelikli bir değer olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çetinkaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Milli iradenin taşıyıcısı olacak nesillerin bilinçli, güçlü ve donanımlı yetişmesi; ülkemizin istikbali açısından hayati önem taşımaktadır.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaynak: haber merkezi