Geçtiğimiz günlerde yayımlanan müftüler kararnamesi ile Bilecik Müftülüğünden kentimize atanan yeni müftü Ali Erhun’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretlerde çekilen fotoğraflarda dikkat çeken bir detay ise gözlerden kaçmadı.

Önceki müftü döneminde Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi, bir anda ortadan kayboldu.

10 Eylül 2024 tarihinde yapılan İslami Bilimler Fakültesi ziyaretinde ve daha sonraki ilçe müftülerinin ziyaretinde iki resim yan yana dururken, 11 Eylül’deki kurum müdürleri ve AK Parti Milletvekilleri Ali Keskinkılıç, Cem Şahin, İl Başkanı Ferhat Salt ve il yönetim kurulu üyelerinin ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi bulunduğu yerden kaldırıldı.

Daha sonraki ziyaretlerde de resim yerine asılmayınca dikkatler yeni müftü Ali Erhun’a çevrildi. Müftü Erhun’un, kendisini göreve atayan Cumhurbaşkanı'nın resmini makam odasındaki yerinden ne amaçla kaldırdığı merak konusu oldu.

AK PARTİ’DEN NE TEPKİ GELECEK?

AK Parti heyetinin ziyareti sırasında Karabük Müftüsü'nün makam odasında bulunmayan Cumhurbaşkanı resminin fark edilip edilmediği bilinmezken, resmin müftünün göreve başlamasının ardından kaldırılmış olmasına ne tepki gösterileceği kamuoyunda merak edilmeye başlandı.

BİLECİK GİDİŞİNE SEVİNMİŞ

Öte yandan, müftüler kararnamesi sonrası Bilecik yerel basınında çıkan bir haber Karabüklüleri şaşkına çevirdi. "Bilecik'i Sevindiren Atama" başlığıyla verilen haberde, müftünün görev süresince Bilecik’te yönetim anlamında ciddi sıkıntılar yaşattığı, makam aracını özel işleri için kullandığı ve kamuoyunda tepki çeken skandal açıklamalara imza attığı iddiaları yer aldı.

MANİSA'YA GİDECEKTİ SON ANDA KARABÜK!

Diğer yandan bir başka iddia ise Müftü Ali Erhun'un aslında adının Manisa il yada ilçe müftülüğü için geçtiği son anda Karabük olarak değiştirildiği şeklindeki iddialar resmen doğruluğu açıklanmazken neden Karabük sorusu da zihinleri kurcalıyor.

Whatsapp Image 2024 09 17 At 00.33.00 (1)

Whatsapp Image 2024 09 17 At 00.59.00 (1)

Whatsapp Image 2024 09 17 At 00.32.10

Whatsapp Image 2024 09 17 At 00.58.08

Whatsapp Image 2024 09 17 At 00.58.33

Editör: Haber Merkezi