Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Haber Merkezimizi ziyaret ederek canlı yayın konuğumuz oldu.
Karabük Üniversitesi ile ilgili son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Refik Polat aynı zamanda Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı’nın sorularını yanıtladı.
Çin’de patlak veren ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını üniversiteleri de olumsuz etkiledi. Pandemi nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitim modelini tercih etmek durumunda kaldı. Toplumsal sağlığın korunması ve korona virüs salgınının kontrol altına alınması için alınan tedbirler özellikle yeni başlayacak üniversite öğrencilerini olumsuz etkiledi. Öte yandan üniversite şehri olan Karabük’ü de sessizlik bürüdü. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar da cıvıl cıvıl olan 100. Mahallesi ve KBÜ Kampüsü bu yıl adeta sessizliğe büründü.
Öte yandan Karabük Üniversite’nin yüzde 95 olan doluluk oranının ek yerleştirmelerle yüz de 97’ye çıkacak.
“Öğrencilerimiz Bizim Velinimetimiz”
Korona virüs nedeniyle Kampüsün boş kaldığını ve bu durumun üzücü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Refik Polat,” Öğrencilerimiz bizim velinimetiz. İsterdik ki hep bir arada olalım. Bazı şeylerin kıymeti olmayınca daha çok anlaşılıyor. Öğrencilerin kıymetini o kadar çok anlıyoruz ki şimdi kampüsün içi cıvıl cıvıldı. Herkes bir yerde, gece 12’ye kadar. Hafta sonları dahil hiç aktivite eksik olmazdı bizim üniversitemizde. Maalesef şuan pandemiden dolayı öğrencilerimizi getiremiyoruz.” Dedi.
Bahar Döneminde Bazı Bölümler de Yüz Yüze Eğitim Yapılacak
Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapmak durumunda olduklarını ifade eden Prof. Dr. Refik Polat ikinci dönem özellikle uygulamalı derslerin yüz yüze yapılmasını planladıklarını ifade etti.
Bahar dönemi için bazı planlamaların yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Refik Polat, “Bazı bölümlerin uygulama ağırlıklı olan bölümlerin öğrencilerini bir şekilde çekmek istiyoruz. Örnek vermek gerekirse Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, Mimarlık Fakültesi’nin Tıp Fakültesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki bazı bölümlerin, Mühendislik Fakültesi’nin bazı bölümlerindeki öğrencilerini örgün eğitime getirmek istiyoruz. Salgınla ilgili bazı önlemlerimizi a k o öğrencilerimizi Karabük’e getirmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.
Uygulamalı eğitimlerin uzaktan öğretilemeyeceğinin imkansız olduğunun altını çizen Polat, uygulamalı eğitimlerin yüz yüze öğretilmesi gerektiğini ifade etti.
“Türkiye’de En Fazla Ulus rası Öğrencinin Olduğu Üniversiteyiz”
Programın devamında Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Refik Polat gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi. Türkiye de en fazla ulus rası öğrencinin KBÜ’de olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Refik Polat; “Hedefimiz önümüzde ki yıl Avrupa’nın en fazla ulus rası öğrencisi olan üniversite olmak istiyoruz. Birkaç sene sonra ise dünyanın en çok ulus rası öğrencisi olan üniversite olmak istiyoruz. Bunu başarabilmek için bir gayretimiz var. Rastgele öğrenci toplamak değil amacımız. Diğer ülkelerdeki kaliteli öğrencileri çekmek istiyoruz.
“Türkiye’de En İyi 10. Üniversiteyiz”
Konuşmasının devamında Üniversitesinin hedeflerini anlatan Refik Polat “Yakında Senegal’e gideceğiz. Senegal’in en iyi bin öğrenci içerisinden öğrenci çekme telaşı içerisindeyiz. Büyükelçi ile irtibat halindeyiz. Bunları nasıl yaparızın derdindeyiz. Karabük Üniversitesi’ni bir adım öne taşıyabilmemiz için bunları yapmamız lazım. Karabük Üniversitesi dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girdik. Bu ligde kalmamız lazım. Bunu başarmamız lazım. Türkiye’de İstanbul ve Ankara’da ilk bine giren üniversiteyiz. Bunu başaran üniversite yok bizden başka. Ve bunu sürekli hale getirmemiz lazım. Bunun için ulus rası öğrenci ve ulus rası hoca kartımızı çok iyi oynamaya çalışıyoruz. Kaliteyi çok iyi oynamaya çalışıyoruz. “ şeklinde konuştu.
“Artık Top Şehrin İleri Gelenlerinde”
Sanat Ünivetsitesi projesi hakkında da açıklamalar da bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat üniversitenin kurulması için meclisten söz konusu yasanın geçmesi gerektiğini söyledi. Sanat Üniversite’nin ilimize katkı sağlayacağına dikkat çeken Polat, “Üniversite kurulması rektörün elinde olan bir şey değil. Siyasilerin meclisten geçirmesi ile olacak bir iş. Artık top onlarda. Ben 2016’nın Şubat ayında bunu bir basın toplantısında gündeme getirdim. O gün toplantıdan çıkınca yanıma biri yaklaştı ‘bu iş olur mu dedi?’ bende üniversite kuruldu dedim. Bu iş bitti dedim. Sadece işin olgunlaşması kalıyor. Zamanı gelince olacak.
" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">