Öz İplik İş Sendikası’na bağlı işçilerin eylemlerine sessiz kalan “Akort Ortopedik Ayak Bakım” adlı firma, sessizliğini korumaya devam ediyor.

Öz İplik İş Sendikasına bağlı işçiler işten atılan arkadaşları için ilk eylemlerini 11 Haziran’da yaptılar. Karabük'te faaliyet gösteren Akort fabrikasında çalışan işçiler, sendikalaşma mücadelesi kapsamında Öz İplik İş Sendikası’na üye olan ve peşisıra işten kovulan arkadaşları için hiçbir yetkiliden cevap bulamışlardı.

İşveren “Akort” adlı firmanın sendikalaşma karşıtı tutumu, sendikanın harekete geçmesine neden olmuştu.

İşçiler Servislere Binmeyi Reddediyorlar

Öz İplik İş sendikasına bağlı işçiler işverenin kayıtsız tutumuna karşı fabrikanın servislerine binmeyi reddettiler. Sendikaya üye olduğu için işine son verilen işçiler için Akort adlı ayakkabı firmasının Karabük Organize Sanayi bölgesindeki tesisine kadar yürüyüş düzenlediler.

Karabük’te faaliyet gösteren “Akort Ortopedik Ayak Bakim Ürünleri” adlı firmanın sendika karşıtı ve işçilerin seslenişine karşı vurdumduymaz tavırlarına karşı işçiler hak arayışını sürdüreceklerini vurguladılar.

Bir Kez Daha Sokaklara Döküldüler

Karabük’te en basit işçi hakların mahrum kalan; sendikaya üye oldukları için işine son verilen işçilerin arkadaşları bugün yine eylemdeydiler ve haksızlığa karşı dur diyecek yetkililerin harekâta geçmesi için çağrıda bulundular.

 

Editör: Haber Merkezi